Restauració del mural de la Plaça de la Creu en marxa

La rehabilitació de la façana de la Plaça de la Creu està en marxa i s'espera que finalitzi els propers dies. El pas natural del temps fa que el mural s'hagi deteriorat i la pintura havia saltat en alguns punts i el color s'havia vist disminuït per l'exposició al sol. a la pluja, el vent o el fred. Per aquest motiu, l'Ajuntament s'ha vist amb la necessitat de pintar-la sense canviar ni les formes ni els colors originals. 

Es tracta d'una pintura realitzada el 1987 per Santi Roca i que representa una escena urbana amb detalls arquitectònics reals i on pot apreciar-se una Fleca situada a l'edifici que va enderrocar-se anys enrere fruit d'una expropiació per fer la Plaça de la Creu. És un mural de grans dimensions, amb una superfície total d'uns 159,90 m2 (té una amplada de 26,65 metres i una alçada que va des dels 4 als 7,5 metres).

Les tasques principals de la restauració passen per una primera fase de neteja del mural, seguit de la reparació dels desperfectes de la façana per acabar pintant els elements del mural. 

Per l'alcalde, Salvador Balliu: "aquesta restauració és important pel poble de Caldes ja que refent la pintura fem un exercici de memòria històrica, tot recordant com era el Caldes d'ara fa prop de 50 anys i que recordem tots els caldencs i caldenques".